Flacons afvul- en sluitmachine

Rota FLR25
Injectie flacon uitvul en stopperingmachine, geschikt voor injectie flacons. De FLR25 is een half automatische machine voor het vullen en stopperen van injectie flacons. Deze machine is uiterst geavanceerd en bevat veel RVS delen. ROTA heeft hiermee haar 100-jarige ervaring in één machine verenigd. De FLR25 is zo geconstrueerd dat hij zonder aanpassingen volledig volgens de laatste GMP-richtlijnen produceert. De machine wordt geleverd inclusief onderhouds- en bedieningsvoorschriften.

Werking
De injectie flacons worden met de hand in de transportkrans gebracht De injectie flacons doorlopen de volgende stations voorbegassen, vullen, nabegassen, aanbrengen en aandrukken stopje. De objecten worden vervolgens getransporteerd naar het uitvoermagazijn. Door de formaatsets is de machine zeer eenvoudig om te bouwen voor een ander formaat injectie flacon.

Loop je tegen een uitdaging aan?
Neem contact op met ons.

De FLR50 en FLR100
De ROTA FLR50-100 zijn volautomatische flessen vul- en sluitmachines welke geschikt zijn voor zowel felscapsluitingen als schroefdoppen. De FLR50-100 laten duidelijk zien dat ROTA 80 jaar ervaring heeft op het gebied van farmaceutische en cosmetische vul- en sluitmachines. De FLR50-100 zijn zo geconstrueerd, dat zij volledig voldoen aan de laatste GMP- richtlijnen. De machines worden dan ook geleverd inclusief onderhouds-, schoonmaak-, en bedieningsvoorschriften. Ook de vele veiligheidsvoorzieningen zijn afgestemd op de geldende arborichtlijnen.

Werking 
De flessen worden in bakken of dozen in het invoermagazijn geplaatst. Via het wormwiel worden de flessen in de transportkrans geplaatst. De transportkrans draait stapsgewijs naar de diverse stations om te vullen, de flessen te voorzien van een afsluiting en te sluiten. Daarna worden de flessen verder getransporteerd naar het uitvoermagazijn. Door de toepassing van formaatsets is de machine zeer eenvoudig om te bouwen voor andere formaat flessen. Een overzichtelijk bedieningspaneel met display zorgt voor een zeer eenvoudige bediening van de machine.

Het invoermagazijn 
Het invoermagazijn is in de breedte traploos instelbaar tussen 200 mm en 3 10 mm. De lengte van het magazijn is 445 mm. Over de gehele breedte en lengte is het invoermagazijn voorzien van een metalen transportband om vloeiend de flessen de invoerworm in te geleiden. Speciale mandgespecificeerde invoermagazijnen zijn op aanvraag leverbaar. De flessen worden met dozen of bakken in het invoermagazijn geplaatst en het continu draaiende wormwiel neemt de flessen mee naar de transportkrans). De transportkrans vervoert de flessen naar de diverse stations. Het wormwiel kan worden stopgezet zonder de rest van de machine uit te schakelen.

Vul- en begassingsstation
Op het station worden de flessen middels een vulpomp gevuld. Om een hoger doseervolume te realiseren kan de machine met meerdere vulpompen worden uitgerust. Tevens is het mogelijk om voor en na te begassen met edelgas. De beste resultaten worden uiteraard verkregen door het toegepaste naaldtype te selecteren afhankelijk van het produkt en de openingsdiameter van de fles. Tijdens de produktie wordt automatisch de aanwezigheid van de fles gecontroleerd om te voorkomen dat er gevuld wordt zonder fles.

Vulpomp
De vulpomp is vervaardigd van roestvrijstaal maar kan ook geleverd worden in keramiek. De vulpompen zijn verkrijgbaar in 0,2 - 2 1 1 - 5 / 2 - 10 / 6 - 30 / 10 - 50 I 2 0 - 100 en 20 - 125 ml. De pomp kan zeer nauwkeurig worden ingesteld door middel van een afstelschuif en schroef. Het is mogelijk om de pomp separaat te ontluchten, te reinigen en te steriliseren.

Stoppenaanvoer en -plaatsing 
De stoppen worden getransporteerd naar de open fles door middel van een trilbak en een geleider. Aan het eind van de geleider worden de stoppen middels een vacuumtang opgepakt, naar de flessenopening gebracht en vervolgens langedrukt. Na de plaatsing herhaalt dit proces zich mits er een fles in het station aanwezig is.

Aanvoeren, plaatsen en felsen van felscaps (ahnkeìijk van de uitvoering) 
De caps worden tot boven de fles getransporteerd middels een trilbak en een geleider. Aan het einde van de geleider worden de caps tegengehouden door een veerconstructie. Als de fles het plaatsingsstation passeert wordt de cap uit het station getrokken door de fles zelf. De veerconstructie houdt de andere caps op hun plaats. De machine is beveiligd tegen het vrijgpven van een cap zonder aanwezigheid van een fles. Na het plaatsen van een cap wordt op het felscapstation de felscap door middel van roterende aandrukrollen stevig bevestigd.

Aanvoeren en monteren van schroefdoppen (afhankelijk van uitvoering)
In het geval van schroefdoppen worden de doppen door middel van een trilbak en een geleiding tot vlakbij de gevulde fles getransporteerd. Door een speciale sensor in het voorafgaande station wordt het startcommando gegeven aan de vacuumgrijper. De vacuumgrijper pakt een schroefdop uit de aanvoergeleider, transporteert deze naar de fles, plaatst deze en draait de dop er losjes op. Vervolgens gaat de fles naar het aandraaistation voor het vastzetten van de schroefdop. Bij dit station wordt de fles geklemd om meedraaien te voorkomen. Het koppel waarmee de dop wordt vastgedraaid is instelbaar tussen 2 en 90 Ncm door middel van een magnetische sleepkoppeling. De machine kan ook uitgevoerd worden met een pneumatisch aandraaistation.

Uitvoerstation 
De gevulde en gesloten flessen worden door een uitvoervinger uit de transportkrans geduwd en via een geleiding komen ze in het uitvoermagazijn. Vervolgens kunnen de flessen middels de daarvoor geschikte bakken worden uitgenomen. Het uitvoermagazijn heeft een breedte van 152 mm en een lengte van 420 mm. Speciale uitvoeringen op aanvraag.